Λεύκες στην Πάρο

Λεύκες
'Lefkes - Paros - Greece' - Πάρος
'Lefkes - Paros - Greece' - Attribution: Loic Pinseel

Οι πανέμορφες ορεινές Λεύκες, απ' τα λίγα χωριά της Πάρου που δεν έχουν δεχτεί τη μαζική έλευση του τουρισμού, υπήρξε κάποτε η πρωτεύουσα του νησιού, κάτι που φαίνεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου τα εντυπωσιακά κτίρια χρονολογούνται απ' τον 15ο αιώνα.

Η είσοδος στους δρόμους του χωριού έχει απαγορευθεί για τα τροχοφόρα οχήματα, ενώ ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τους μαρμαροστρωμένους δρόμους, τα παραδοσιακά μαγαζιά και τις κατάφυτες αυλές των σπιτιών, των οποίων η περίσσεια πράσινου και γλαστρών με λουλούδια συνεισφέρει μοναδικά στην εντυπωσιακή αισθητική του χωριού.

Ερχόμενοι από την Παροικιά, ο δρόμος των επισκεπτών περνάει και μέσα απ' τα αρχαία λατομεία στο Μαράθι, που έχουν βγει πια εκτός λειτουργίας, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα επισκεφθούν, προσέχοντας τη διαδρομή μέσα απ' τις αρχαίες σήραγγες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η μαρμάρινη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος των Λευκών, της οποίας ακόμα και ο άμβωνας και ο δεσποτικός θρόνος είναι φτιαγμένοι απ' το ντόπιο μάρμαρο.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στις Λεύκες και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την προχωρημένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στη Νεάπολη όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία με σπα στο Σιδηρόκαστρο, η Travelmyth θα σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στις Λεύκες