Παροικιά - Η πρωτεύουσα της Πάρου

Παροικιά
 - Πάρος

Η Παροικιά, η πολύβουη Χώρα της Πάρου, αποτελεί την πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού, με χαρακτηριστικό της τον ανεμόμυλο στην παραλία της. Τα βασικά της αξιοθέατα είναι η Εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ενετικό Κάστρο, ενώ η γραφική πόλη με τα στενά σοκάκια και τα αρχοντικά ή απλά σπίτια της ιδιαίτερης κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής συνυπάρχουν με τα τουριστικά γραφεία και τα πολυσύχναστα μαγαζιά.

Αν και υπάρχουν ορισμένα βυζαντινά και ενετικά κατάλοιπα, τα περισσότερα έχουν καταστραφεί απ' τους συχνούς σεισμούς. Από εδώ μπορείτε με ιδιωτικό μέσο, να ξεκινήσετε την περιήγησή σας και στο υπόλοιπο νησί.

Για να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Παροικιά και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με ένα ευρύ φάσμα φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στο Ναύπλιο όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία με δωμάτια με ιδιωτική πισίνα στην Πελοπόννησο, η Travelmyth σας καλύπτει με τα πληρέστερα αποτελέσματα.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην Παροικιά